Nike Air Max 1 (Atmos) x Air Jordan 3 (Atmos)

Flashback: de beste sneakers van het afgelopen decennia!

Een nieuwjaar en een nieuw decennia betekent natuurlijk nieuwe sneakers! Maar voordat er nieuwe sneakers uitkomen gaan we eerst terugkijken wat 2010 tot 2020 ons allemaal voor pareltjes gebracht heeft. Als ik terugkijk na de sneakers die allemaal uitgekomen zijn de afgelopen tien jaar, ben ik van mening dat de samenwerkingen van Nike met Atmos wel echt de kroon gespannen hebben qua meest populaire sneakers. En dan met name de Nike Air Max 1 modellen en de Air Jordan 3 model.

Nike Air Max 1 x Atmos ‘Retro Safari’ (2016)

Style: 665873-200 | Colorway: Flax/kumquat/Chestnut | Retail price: €150 | Release date: 14/03/2016

Op 14 maart 2016 bracht Nike in samenwerking met Atmos de Nike Air Max 1 x Atmos ‘Retro Safari’ uit. De schoen maakte na 14 jaar zijn comeback, in een (verbeterd) nieuw jasje. De schoenen zijn immens populair onder de sneakerverzamelaars. De schoen was na release vrijwel direct uitverkocht. Mocht je nou toch nog een nieuw (DS) paartje willen scoren dan vind je die via StockX. De gemiddelde prijs van een ongebruikt paartje ligt momenteel rond de €350.

Nike Air Max 1 x Atmos ‘Retro Elephant’ (2017)

Style: 908366-001 | Colorway: Medium Grey/Clear Jade-Black-White | Retail price: €150 | Release date: 18/03/2017

Op 18 maart 2017 was de spanning hoog bij alle sneakersverzamelaars, iedereen wou graag de Nike Air Max 1 x Atmos ‘Retro Elephant’ bemachtigen. Ook deze sneaker is een retro versie van het al eerder in 2007 uitgebrachte model, dit maakt het paartje ook extra gewild!

Ik zelf heb de hele nacht voor de winkel gewacht tot de opening van de winkel, helaas dachten meer mensen eraan omdat te doen. Daardoor was de vraag te hoog en het aanbod te laag waardoor ik helaas toentertijd dit paartje niet heb weten te bemachtigen. Uiteindelijk heb wel 2 paar van mensen over weten te nemen en maar goed ook de prijs voor een ongebruikt paartje ligt momenteel rond de €1000. Via StockX kun je nog een paartje kopen!

Nike Air Max 1 x Atmos ‘Animal Pack’ (2018)

Style: AQ0928-700 | Colorway: Wheat/Sport Red-Bison-Classic Green | Retail price €160 | Release date: 17/03/2018

Op 17 maart 2018 kwam ook weer een retro model van Atmos opnieuw uit. Namelijk de Nike Air Max 1 x Atmos ‘Animal Pack’. Dit model was zoals bijna alle samenwerkingen van Nike met Atmos zeer gewild. Ook deze sneakers waren binnen no-time uitverkocht. Iedereen wou de schoenen met dierenprint hebben. Bijna twee jaar na dato zijn deze schoenen nog steeds populair, de prijs van een ongebruikt paartje ligt momenteel rond de €350. Wil jij deze schoenen kopen, via StockX kun je ze kopen!

Waarom komen veel sneakers uit in maart?

Maart is een populaire maand voor Nike om sneakers uit te brengen en dan met name de Air modellen. Dit komt namelijk doordat het alle eerste Nike Air Max model (Nike Air Max 1 OG Red) uit is gekomen op 26 maart 1987. Sindsdien staat de maand maart in het teken van de ‘verjaardag’ van de Nike Air Max modellen. Dit wordt ook jaarlijks groots gevierd door Nike.

Air Jordan 3

Naast het immens populaire Air Max 1 model zijn er ook vette Air Jordans uitgekomen de laatste jaren, die matchen met de Air Max 1 modellen. Zoals Air Jordan 3 x Atmos ‘Retro Atmos’ (2017), deze sneakers werd samen uitgebracht met de Nike Air Max 1 x Atmos ‘Retro Elephant’. Je kon deze schoenen samen komen in een pack. Maar met de Safari print op de schoen matched hij super met de Nike Air Max 1 ‘Retro Safari’.

De Air Jordan 3 ‘Retro Black Cement’ (2018) matched super met de Nike Air Max 1 x Atmos ‘Retro Elephant’. Dit komt door de zogenoemde ‘Elephant’ print op de schoen, dat deze print gebruikt is voor een ander model schoen dan de Jordan schoen is uniek te noemen. Dat komt namelijk omdat Jordan deze print geheel beschermd heeft. 

De Air Jordan 3 ‘Animal Instinct’ (2019) is bijna een fotokopie van de Nike Air Max x Atmos ‘Animal Pack’. In beide schoenen is ponyhaar gebruikt om de print echt tot leven te laten komen. Maar zeg nou eerlijk, wie wilt er tegenwoordig geen schoen met een dierenprintje?

Keep them clean!

Het is natuurlijk belangrijk voor de sneakerliefhebbers onder ons dat de sneakers zo lang mogelijk zo schoon mogelijk blijven. In dit artikel staat van A tot Z beschreven hoe jij je sneakers zo lang mogelijk schoon kunt houden. En mochten ze toch vies geworden zijn, lees je daar hoe je ze het beste weer schoon kunt maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *