Sneakers schoonmaken

Hoe maak jij sneakers schoon?!

Voor sneakerliefhebbers zijn sneakers natuurlijk hun baby’tjes en daar hoort uiteraard ook een goede verzorging bij. Je wilt natuurlijk wel dat jouw schoenen mooi schoon blijven. In deze blog lees je hoe ik mijn kicks verzorg en schoonmaak!

Het eerste moment

Het moment dat jij je nieuwe sneakers koopt of tegenwoordig beter gezegd het moment dat de sneakers bezorgd worden, daar begint natuurlijk de verzorging. Het eerste wat ik zelf meestal doe is andere veters in de sneakers en het op de juiste manier veteren. Ik kan mij er erg aan storen wanneer veters veelte lang zijn en niet goed geveterd zijn. Zelf gebruik ik veters van 100 cm (maat 40) in plaats van de 120 cm standaard veters. Ook is de manier van veteren erg belangrijk voor de uitstraling van de sneaker, in deze video is te zien welke manier van veteren ik zelf ook toepas. 

De pre sneaker verzorging

Om je nieuwe schoenen te beschermen van viezigheid kun je ervoor kiezen om je sneakers in te spuiten voor protectie. Crep Protect biedt een spray die als een onzichtbare beschermlaag over je schoenen gaat waardoor het een afstotende werking krijgt voor alle vloeistoffen. Deze spray kan gebruikt worden voor leer, suede, nubuck en canvas sneakers.

Hoe gebruik je de Crep Protect spray?

 • Stap 1: Zorg ervoor dat je sneakers schoon en droog zijn voordat je de spray aanbrengt
 • Stap 2: Goed schudden voor gebruik! Spray de sneaker gelijkmatig in en houdt de spuitbus op 20 cm afstand van de schoen.  
 • Stap 3: Laat de schoenen drogen voor 10 minuten
 • Stap 4: Herhaal stap 2 en laat de schoenen 15 minuten drogen voor het beste resultaat!

Toch je sneakers vies..

Mocht je nou toch door de modder gebanjerd zijn of worse case scenario iemand heeft met zijn vieze schoenen op jouw sneakers gestaan en je sneakers zijn vies? Niet getreurd met behulp van Crep Protect Cure maak jij je sneakers weer helemaal schoon. De Crep Protect Cure Travel Kit bevat een handige borstel, microvezeldoek en het reinigingsmiddel voor jou schoenen! Nadat je, je schoenen hebt schoon gemaakt is het aan te raden om ze weer in te spuiten met de Crep Protect Spay, zodat ze weer voorzien zijn van een nieuw beschermingslaagje.

Hoe gebruik je de Crep Protect Cure?

 • Stap 1: Giet warm water in een kom en dompel de borstel onder.
 • Stap 2: Breng een kleine hoeveelheid van het reinigingsmiddel aan op de borstel.
 • Stap 3: Borstel je schoenen zorgvuldig
 • Stap 4: Veeg je sneakers schoon met het microvezeldoekje. Laat je sneakers drogen (niet in de zon!)

Onderweg met je sneakers

Mocht je nou onderweg zijn en je sneakers zijn plotseling vies geworden, en jij kan er net als mij niet tegen om met vieze sneakers rond te lopen. Gebruik dan de Crep Protect Wipes. Deze handige schoonmaakdoekjes zijn makkelijk mee te nemen en zijn per stuk verpakt, zo passen ze handig in je broekzak, tas of portemonnee.

Hoe gebruik je de Crep Proctect Wipes?

 • Stap 1: Scheur de verpakking open en verwijden het doekje uit de verpakking.
 • Stap 2: Het doekje beschikt over 2 kanten, een gladde kant en ruwe kant. De gladde kant is voor het normale schoonmaak werk en de ruwe kant voor het hardnekkige vuil.
 • Stap 3: Gebruik de gladde kant voor algemene sneakerreiniging
 • Stap 4: Gebruik de ruwe kant voor hardnekkige vlekken en om je midsole schoon te maken.

Hardnekkige vlekken

Mocht je nou vlekken in je sneakers hebben die je er echt niet uitkrijgt. Dan zal ik je aanraden om eens ossengalzeep te proberen, dit is verkrijgbaar bij een drogist of de action. Mijn ervaring is dat ossengalzeep vaak zijn werk goed doet en een witte schoen weer mooi wit krijgt!

Eigen ervaring

De bovenstaande schoonmaak tips gebruik is zelf ook altijd. Mocht jij nou een andere manier hebben hoe jij je sneakers schoonmaakt laat het ons dan weten. Wij zijn erg benieuwd wat jouw ervaring is en hoe jij je schoenen schoon houdt en verzorgd!

Wil je nou meer blogs over sneakers lezen? Klik dan hier! Mocht je vragen hebben over hoe jij het beste je sneakers kan schoonmaken, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *