Nike Air Max 1 | AMS Parra Amsterdam

Nike Air Max 1 | AMS Parra Amsterdam

Nike Air Max 1 | AMS Parra Amsterdam

  • Style: 313188-241
  • Colorway: Brownstone/Blue Reef-dark Oak
  • Retail Price: € 130
  • Release Date: 01/08/2005

Piet Parra

De Nederlandse ontwerper Piet Parra heeft in samenwerking met Nike, in 2005, de Air Max 1 AMS Parra Amsterdam uitgebracht. De schoen staat helemaal in het teken van de hoofdstad van ons land Amsterdam, waar de schoen ook naar vernoemd is. Met de roze en bruine kleuren om de schoen wou Piet Parra het zogenoemde “Red Light District” van Amsterdam mee uitbeelden. Ook is er een kroon op de tong van de schoen te zien. En het wapen van Amsterdam op de hak. De insoles van de schoenen zijn helemaal in Parra style ontworpen, dit maakt de schoen nog leuker. 

Mijn ervaring Parra Amsterdam

In 2018 heb ik de schoen voor een “koopje” weten te scoren, ik heb € 550 voor mijn paartje moeten betalen. Dit is natuurlijk een absurt hoog bedrag, voor een schoen van 13 jaar oud. Maar wetende dat de paartjes normaal rond de € 2.000 verkocht worden, vond ik zelf dat ik een goede deal had gesloten. Maar voor dit koopje moest ik nog wel wat doen, ik moest de schoenen laten restaureren. Er moest een nieuwe midden zool onder gemaakt worden, een rot kluisje. Maar uiteindelijk zijn mijn lieveling sneakers weer als nieuw!

Kopen?

Wil jij nou ook een paar Air Max 1 AMS Parra Amsterdam kopen, dan heb je denk ik niet heel veel geluk. Ze zijn namelijk heel moeilijk aan te komen, in goede conditie en gaan voor de hoofdprijs weg. Via StockX staan nog enkele paren te koop. 

Heb je vragen over de schoenen of hulp nodig bij het vinden van deze grails? Neem dan contact met ons op! Ook is het natuurlijk belangrijk dat je jouw sneakers goed verzorgd, hier lees je alles over de verzorging van je sneakers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *