Nike Air Max 1 | Bespoke

Nike Air Max 1 Bespoke

Voor iedere sneakerliefhebber is de Nike Air Max 1 Bespoke toch wel een droom. Zo ook voor mij! Wat maakt deze schoenen nou zo speciaal..

Nike Air Max 1 Bespoke

Nike Air Max 1 Bespoke is niet zo maar een schoen, deze schoen is volledig zelf ontworpen op het al bestaande Nike Air Max 1 silhouette. Door middel van de website van Nike kun je een afspraak maken om je eigen Nike Air Max 1 schoenen te ontwerpen. Let wel op! Dit kan alleen in New York. Voor veel sneakerliefhebbers gaat een reis naar New York dus gepaard met een afspraak bij NikeLab

De beleving

Nadat je afspraak gemaakt hebt om het meest gewilde silhouette van Nike te customizen, begint het leukste. Allereerst gaat je reis naar the city that never sleeps, een droom op zich zelf! Bij sneakerliefhebbers gaat natuurlijk pas je grootste droom in vervulling wanneer je het NikeLab binnen stapt. Verwelkomend met een hapje en een drankje staan de ontwerpers van Nike je op te wachten. Voordat het echte ontwerpen gaat beginnen moet je een keuze gaan maken uit 400+ materialen die je kan gebruiken bij het ontwerpen van jouw perfecte schoen. Nadat je een selectie hebt gemaakt van de materialen die je graag wilt gebruiken bij het ontwerpen van de schoen, begint het ontwerp.

Het ontwerp

Tijd voor het ontwerpen van de schoen! De stoffen en materialen zijn gekozen, de ontwerpers staan klaar om jou te helpen met het ontwerpen van jouw perfecte schoen. Er zijn 50+ keuzes aan de sneaker die jij kunt veranderen en naar jouw wens kunt invullen. Wat het aller lastige aan het ontwerpen van de schoen is, dat je stap voor stap met de ontwerpers de schoen inricht naar jouw keuze. Keuzes die jij hebt gemaakt wordt pas achteraf aan jouw getoond door middel van een graphic gemaakt door één van de ontwerpers. Deze graphic is terug te vinden het onderstaande foto album.

De schoen

Nu je de schoen helemaal ontworpen hebt, samen met de ontwerpers. Is het afwachten tot jouw schoen gemaakt is. Nike verstuurd de schoenen naar jouw huis, dus je hoeft niet al die tijd in NY te wachten. Het duurt ongeveer 6 tot 8 weken tot jouw sneakers klaar zijn voor verzending. Tot die tijd kun je genieten van de goody’s die Nike je meegeeft. Zo ontvang je bij vertrek een uitgeprinte versie van de graphics en samples van de materialen die je gekozen hebt.

Kinderschoen

Op de foto’s is een mini versie van mijn ontworpen bespokes te zien. Voor mijn neefje heb ik mini bespokes na laten maken. Deze schoenen zijn beschilderd in de kleur samenstelling welke ik ook bij mijn bespokes gebruikt hebt. Mocht jij nou ook interesse hebben in mini bespokes, hier heb ik ze laten maken!

Tips

  • Maak ruim van te voren een afspraak bij NikeLab 21Mercer NY.
  • Doe inspiratie op! Bedenk vooraf welke richting je op wilt bij het ontwerp. Je kunt bijvoorbeeld hier inspiratie op doen.
  • Neem mensen mee. Je mag 2 mensen meenemen naar je afspraak, maak hier gebruik van. Feedback is altijd fijn!
  • Heb je vragen? Neem contact met mij op of stel jou vraag hieronder in de reacties!
  • En verzorg je sneakers natuurlijk goed, hier vindt je alle tips voor de beste verzorging van je sneakers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *