Populaire pasta gerechten

De Italiaanse keuken is tegenwoordig naar Nederland toe getrokken. Omdat velen van ons zijn al een keer naar Italië geweest. Het is natuurlijk een geweldig land met mooie natuur, vele bezienswaardigheden en vooral heerlijk eten. Van pizza’s tot heerlijke pasta’s Italië heeft het wel.

Een klein beetje geschiedenis

Het begrip pasta is al erg oud. Het stamt ongeveer uit het jaartal 1000 en het verscheen in het boek “De arte Coquinaria per vermicelli e macaroni siciliani“. Dit betekent volgens mij; De kunst van het koken voor Siciliaanse vermicelli en macaroni. Hierin verscheen een van de eerste pasta gerechten. Door de jaren heen zijn er honderden varianten van pasta gerechten ontwikkeld in Italië. Ze zijn hier een ware meester in geworden en besteden er ook enorm veel tijd aan.

Mijn favoriete pasta gerechten

Pasta, Tagliatelle, Ruwe, Kleurrijke, Voedsel
Heerlijke pasta gerechten

Een pasta maken is voor mij echt een hobby. Ik ben erg gefascineerd door de Italiaanse keuken en probeer dan ook zoveel mogelijk uit. In het begin is het niet altijd makkelijk om een pasta maaltijd perfect op tafel te krijgen maar je weet wat ze zeggen. Oefening baart kunst.Hier volgen een aantal favoriete pasta’s van mij.

  1. Pasta panna fresca e prosciutto: https://www.24kitchen.nl/recepten/pasta-panna-fresca-e-prosciutto
  2. Pasta carbonara
  3. Pasta spaghetti Bolognese: https://www.leukerecepten.nl/recepten/spaghetti-bolognese/

Dit zijn natuurlijk een aantal voorbeelden van populaire pasta gerechten. Daarnaast heb je zoals eerder genoemd nog vele varianten die op verscheidende websites kan vinden. Ook kan ik je aanraden om bijvoorbeeld een kookboek te halen of tijdschriften door te gaan naar lekkere pasta maaltijden.

Leuke producten

Pasta Machine, Spaghetti, Chef Kok, Koolhydraten
Een voorbeeld van een pasta machine.

Deze machine is een leuke optie wanneer jij jouw eigen verse pasta wilt maken voor jouw pasta gerechten. Kijk naast deze tips ook eens naar mij vorige blog over Italiaanse gerechten: https://worldofnow.nl/culinair/italiaanse-gerechten/italiaanse-gerechten.

Klik hier voor tal van andere interessante blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *