Zin in een gezonde maaltijd?

Het is vaak erg verleidelijk om een heerlijke vette hap te gaan eten ’s avonds. Een lekkere cheeseburger, een grote pizza of simpele pannenkoeken. De drempel om een gezonde maaltijd te eten ligt vaak er hoog voor de meesten. Velen denken meteen aan een saaie salade of aan een bord vol met alleen maar groentes. Toch hoeft een gezonde maaltijd niet zo saai en smakeloos te zijn als dat je denkt.

Waarom zou ik zoveel gezond gaan eten?

De reden om de vette hap een keer over te slaan is echt niet alleen maar omdat je er dikker van wordt. Vette happen zorgen hier natuurlijk wel voor maar een vette hap af en toe kan natuurlijk wel. Ik ga hier nu ook niet alleen maar die hap af kraken maar we gaan kijken naar de voordelen van een gezonde maaltijd. Ik zal even een paar voordelen benoemen. Volgens de gids in gezondheid (2017) zijn drie punten hierbinnen er belangrijk.

1.      Afweer tegen aandoeningen en ziekten

Dna, String, Biologie, 3D, Biotechnologie, Chemie
Gezonde maaltijden verhoogt de weerstand

Wanneer je gezond eet helpt dit eten goed tegen het afweren van vele aandoeningen en ziektes.  “Denk hierbij aan diabetes, hart- en vaatziekten, bloedarmoede en obesitas.” Door een gezonde maaltijd te eten krijg je veel vitamines binnen die belangrijk zijn voor de spieren, en cellen binnen jouw lichaam. Je kent het ook vast wel, wanneer je een paar dagen gezond gegeten hebt voel je dat je lichaam een stuk sterker is. Je bent een stuk minder moe en hebt gewoon meer zin in dingen.

2.      Het verhoogt de weerstand

Een gezonde maaltijd verhoogt daadwerkelijk je immuun systeem. Je hebt stukken minder kans om bijvoorbeeld infecties op te lopen, dit komt doordat virussen minder kans hebben om te overleven. Het klinkt allemaal heel logisch en dat is simpelweg ook gewoon.

3.      Het zorgt voor een gezonde en stralende uitstraling

Sommigen geloven hier niet zo zeer in maar het is toch echt zo. Wanneer je een gezonde gerechten eet komt er een ‘gezonde glans’ aan je huid. De huid kan soepeler aanvoelen en je kan een bepaalde gloed krijgen. Zoals eerder genoemd ben je ook een stuk minder moe waardoor je er natuurlijk een stuk opgewekter uit gaat zien.

Wat moet ik hiervoor gaan eten?

Jam, Apple Vast, Apple, Meevaller, Geval Appels, Weide
Een gezonde maaltijd

Een gezonde maaltijd kent vele vormen en maten. Je kan denken aan groente en fruit. Maar ook een pasta of een visgerecht past er bij. Klik hier voor lekkere pasta gerechten. Daarnaast heb je tal van websites die tientallen gezonde recepten aanbieden zodat het altijd weer wat anders is bijvoorbeeld; https://www.leukerecepten.nl/gezonde-recepten/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *