Basisbeginselen van het voetbal

Basisbeginselen van het voetbal

Afmetingen

Basisbeginselen voetbal. Basisbeginselen van het voetbal
Originele Voetbal

De basisbeginselen van voetbal uitgelegd. Voetbal is een balsport waar er gespeeld wordt op een voetbalveld met de lengte van 90 tot 120 meter lang. De breedte van 45 tot maximaal 90 meter breed. Het doel is 7,32 meter breed en 2,44 meter hoog.

Alle basisbeginselen van het voetbal worden uitgelegd in dit boek! klik hier voor meer informatie!

Voetbal in het kort 

Voetbal wordt gespeeld op een (kunst)grasveld waarin 11 spelers het op nemen tegen 11 andere spelers. De basisbeginselen van het voetbal…. De wedstrijd staat ten alle tijden onder scheidsrechter die zo eerlijk mogelijk probeert te fluiten. Je mag de bal raken door gebruik te maken van je voeten, hoofd, benen, borst en schouders. Overige lichaamsdelen mogen niet. Er is 1 iemand die hier een uitzondering op mag maken, dit is namelijk de Keeper. Elk team heeft 1 keeper. De keeper mag in zijn eigen 16 meter gebied de bal met alle lichaamsdelen raken (dus ook de bal in de handen pakken). Zonder een scheidsrechter kan er geen wedstrijd gespeeld worden, dit hoort daarom echt bij de basisbeginselen van het voetbal.Wilt u meer weten over de regels? klik dan hier!

Uitleg wedstrijd onderdeel van de basisbeginselen van het voetbal

De wedstrijd duurt 2 keer over 45 minuten en er kan per team 3 keer gewisseld worden. Dit hoort bij dee basisbeginselen van voetbal. De wedstrijd begint bij een stand van 0 tegen 0.Dit kan veranderd worden doordat iemand de bal in het doel van de tegenstander te schieten. Mocht dit gebeuren krijgt dat ene team 1 punt. Na 2 keer over 45 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is de einduitslag bekend. Mocht je nu graag nog meer informatie willen hebben over hoe je het beste kunt voetballen Klik dan hier.

Van jong tot oud

Vrouwen voetbal. Basisbeginselen van het voetbal
Vrouwen voetbal

Voetbal is één van de populairste sporten ter wereld. iedereen van jong tot oud kent wel iets van de voetbalregels, maar kent ook iedereen wel alle basis regels van het voetbal en een aantal voetbal feiten en weetjes? Er zijn een paarbelangrijke basis spelregels die zijn bepaald door de FIFA en deze voetbalspelregels zijn van toepassing bij elke vorm van competitie van het voetbal.Natuurlijk zijn er kleine verschillen tussen jeugdvoetbal en seniorenvoetbal.maar wij focussen ons op de basisregels die voor voetbal gelden. We gaan hierop de sport en spelen site een aantal belangrijkste regels van het voetbal. een aantal leuke weetjes, maar bijvoorbeeld ook de afmeting van het speelveld verder verduidelijken (Sport & Spelen, z.d.). Meer willen weten over de regels in het voetbal? Lees dan de blog: “Regels in het voetbal”.

Mocht voetballen niet meer gaan

Voetbal is er voor iedereen, Jong of oud. Man of vrouw. Zo zijn er bij veel amateur verenigingen veel vrijwilligers nodig. Zonder vrijwilligers kan een voetbalvereniging op het amateur niveau niet bestaan. Dus mocht u niet meer kunnen voetballen of is het voetballen niet aan u besteed? Vindt u de sport wel geweldig? ga dan aan de slag als vrijwilliger bij een voetbalvereniging bij u in de buurt. Hierbij einde van de blog over de basisbeginselen van het voetbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *