Voetbal buitenspel

Regels van het voetbal

Aftrap

Je begint altijd met een aftrap. Dit gebeurt in het midden van het veld. Dit gebeurt aan het begin van elke helft en na ieder doelpunt. Elk team mag 1 keer een helft aftrappen. Mocht de tegenstander een doelpunt maken mag er weer door je eigen team worden afgetrapt. Dit is een van de regels van het voetbal. Meer uitleg over de Aftrap kunt u vinden door op deze hyperlink te klikken!

Buitenspel regels

Voetbal buitenspel. buitenspel regels
Voetbalregel buitenspel

Een speler staat buitenspel wanneer er nog maar 1 speler (inclusief keeper) achter hem staat en hij zich op de helft van de tegenstander begeeft (Zoals ook op de afbeelding te zien is). volgens de buitenspel regels is het belangrijk dat er tenminste 2 spelers voor je staan, waarvan meestal 1 de keeper is. hierdoor kun je volgens de regels geen buitenspel staan.

Penalty

Wanneer iemand een overtreding maakt binnen het 16 metergebied van de tegenstander krijg je een penalty. Hiermee komt de bal op de penaltystip terecht en mag iemand vanuit daar op het doel schieten. De keeper staat in de goal en de rest staat buiten het 16 metergebied.

Vrije trap

Mocht er een overtreding gemaakt worden buiten het 16 metergebied dan krijgt men op die plek een vrije trap. De spelers van de tegenstanders moeten op een minimale afstand van 9.15 meter gaan staan.

Corner/Hoekschop

Wanneer de tegenstander de bal over de eigen achter lijn werkt krijg je een corner. Hiermee neem je de bal vanuit de hoek.

Ingooi

Wanneer de tegenstander de bal over de zijlijn werkt mag je vanuit die plek de bal ingooien. Dit gebeurt door de bal met 2 handen achter in je nek te houden en dan naar voren weer in het veld te gooien.

Gele of Rode kaart

Rode kaart. buitenspel regels
Rode kaart Voetbal

Wanneer er een gevaarlijke overtreding wordt gemaakt kan dit leiden tot een gele of zelfs rode kaart. Een gele kaart krijg je als waarschuwing, een rode kaart bij buitensporige inzet. Mocht je 2 keer een gele kaart gekregen hebben krijg je automatisch een rode kaart en moet je van het veld verdwijnen. Jou team gaat dan verder met een man minder.

Wilt u meer weten over voetbal? Bekijk dan snel een van de andere blogs die geplaatst zijn op de site van World of now! Klik hier om de onderwerpen van de blogs te zien!

You are viewing Last Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *