Voetbaloefening

Voetbal
Voetbal Afwerken

Wat zijn voetbaloefeningen? Dit is een manier om beter te worden in de sport voetbal door te oefenen en te trainen. dit kan door verschillende manieren. zowel alleen of in een teamverband. Voetbaloefeningen zijn er misschien wel miljoenen van in verschillende voetbaloefening (en) om beter te worden in de sport voetbal. In dit verslag worden er een paar simpele oefeningen onder de aandacht.

Afwerken op het doel als voetbaloefening (en)

Afwerken op doel. voetbaloefeningen
Afwerken op het doel

De verschillende voetbaloefening (en) komen al snel aan bod bij het afwerken op doel, dit is de simpelste manier om de bal op de 16 meter lijn te leggen en vanuit de bal richting het doel te schieten. Dit is een manier dat na een paar keer goed oefenen ook gaat vervelen. Wat vaak gebeurt bij teams die al iets langer voetballen is dat ze eerst een aantal passen geven, zowel lang als kort. Dit kan door bijvoorbeeld 1 iemand op de 16 meter lijn te zetten en dat de rest met bal op de middellijn gaat staan. Dan geeft degene met de bal een pass naar degene die op de 16 meter staat, die legt de bal klaar voor de inlopende en die werkt de bal op het doel af, een simpele maar efficiƫnte manier om te trainen.

Volgens Koning (2014) komt afwerken altijd aan het eind van een aanval maar is een erg belangrijk onderdeel van het trainen. Want uiteindelijk speel je om doelpunten te maken. Als je eigen team ervoor zorgt dat er 1 keer meer wordt gescoord dan de tegenstander win je de wedstrijd en dat is hetgeen waar je naartoe streeft.

Positiespel

Positiespel. voetbaloefeningen
Positiespel

Bij de voetbaloefeningen van positiespel gaat het om het zoveel mogelijk de bal naar je eigen team te passen. Vaak worden er 2 teams gemaakt van ongeveer 7 mensen. Het positiespel vind plaats in een bepaald vak. Het is de bedoeling als je de bal hebt om de bal te spelen naar iemand met dezelfde kleuren aan. Dit wordt vaak gedaan door middel van hesjes.

Als een teamgenoot van jou de bal heeft is het de bedoeling om vrij te lopen. Dit doe je door bij jou tegenstander weg te lopen en ergens te gaan staan waar niemand anders staat. Als dit lukt kan degene bij jou in het team de bal aan jou kwijt. Mocht jou team de bal niet hebben is het de bedoeling om de bal zo snel mogelijk weer terug te krijgen. Dit kan je doen door de een pass te onderscheppen of de bal af te pakken van de tegenstander. Meer informatie over positiespellen vindt u door hierop te klikken!

Partijspel

Een Partijspel is een van de voetbaloefeningen waarbij vaak wordt gespeeld door middel van een extra doel dat op de middenlijn wordt geplaatst. Hierbij zijn er ook 2 teams van ongeveer 7 mensen waarbij de teams beiden 1 keeper hebben. In deze vorm wordt er de wedstrijd gespeeld op een kleiner veld zodat je vaker de mogelijkheid hebt om te schieten en zo te scoren. Een partij duurt vaak maximaal een half uur en wordt aan het einde van een training gedaan. In de partij worden de standaardregels gehanteerd behalve buitenspel.

Dit waren de simpele voetbaloefening (en) kort uitgelegd. Benieuwd naar de regels of het basisprincipe van voetbal? Lees de blog over de basisbeginselen in het voetbal of regels van het voetbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *