Wat te doen in Londen: De stedentrip guide voor jouw stedentrip!

Heerlijk een paar dagen op pad en de mooie indrukwekkende stad Londen bewonderen. Wie wil dat nou niet? World of Now heeft voor jou de leukste bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Londen eye

Bijna niet te missen in de stad. Het is de grootste reuzenrad ter wereld. De gedachte hier achter was dat het gebouwd was voor de viering van het millennium, maar omdat het zo populair was onder de bevolking en toeristen is het blijven staan. Dit is ook niet heel gek omdat het uitzicht op 135 meter echt waanzinnig is. Een tip is om een kaartje van te voren te kopen, aangezien de rijen erg lang kunnen zijn.

Britisch museum

Dit is echt een must see als je Londen bezoekt. Er is een hele mooie historische collectie te bezichtigen. Mooie stukken zoals de Steen van Rosetta, verschillende Egyptische hiëroglyfen en mummy’s zijn te zien. Een nieuw gedeelte in het museum gaat over Afrika, dit is ook echt een kijkje waard.

Buckingham Palace

Het koninklijke paleis is een van de bekendste plekken in Londen. Dit mag je zeker niet overslaan tijdens je stedentrip. Als je een bijzondere gebeurtenis wil bekijken bij het paleis, is het aan te raden om, om 11 uur naar de wisseling van de wacht te gaan. Als je dan toch op tijd wakker bent is het wel fijn om een mooie wandeling te maken door het St. James Park.

St. Pauls Cathedral

Een echte must see tijdens je stedentrip in Londen! De fantastische kerk heeft al heel wat grote branden overleefd, maar dit is zekers niet te zien aan het mooie lichte interieur. De graven die zich er bevinden zijn van helden al Nelson, Churchill en Wellington. The Dome, niet te missen is te bereiken door het beklimmen van maar liefs 500 treden, maar die zijn het zeker waard. Je krijgt er een indrukwekkend uitzicht voor terug!

Tower of London

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Londen. De eerste bedoeling van deze bezienswaardigheid was een koninklijk paleis, en is daarna omgebouwd tot gevangenis. Tegenwoordig zijn er verschillende mooie kroonjuwelen te bewonderen en een grote collectie van wapentuig.

Tower Bridge

Omdat je toch in de buurt bent, waarom zou je deze bekende trekpleister dan niet gelijk bezoeken. Je hebt een geweldig uitzicht over de stad Londen, maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een exhibitie te bezoeken om te zien welke stoommachines werden gebruikt om deze brug te openen.

Tower-bridge-londen

Een echte aanrader om mee te nemen voor de leukste Londen tips is het geweldige boekje van “Wat & Hoe Reisgids Londen”. Deze is te bestellen via Bol.com.

You are Viewing The Most Recent Post
  • You can definitely see your expertise in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *