Eiffeltoren parijs

Parijs: De romantische stad!

Een reisje maken naar het romantische Parijs? Deze mooie stad heeft heel wat bezienswaardigheden om te bezoeken. Om het een stukje makkelijker te maken heb ik de meest populaire bezienswaardigheden in Parijs voor jou op een rijtje gezet!

Parijs staat bekend om de bomvolle bekende en populaire bezienswaardigheden. Er komen jaarlijks miljoenen toeristen, die die mooie stad bewonderen. Maar wat je nu precies kun doen heb ik voor jou op een rijtje gezet.

 • De Eiffeltoren
  Dit is het icoon van Parijs. Je kunt de toren beklimmen met de trap of met de lift, waarna je kunt genieten van een super mooi uitzicht over de stad. De toren is omringt met een super mooi park, je kunt je er de hele dag vermaken.
 • Arc de Triomphe
  Het is het straatbeeld van de mooie stad. Een bijzonder punt in de stad, omdat er 12 straten samen komen op één punt. Voor de wandelaars is er een looptunnel, waardoor je geen last zult hebben van de drukte.
 • Sacre- Coeur
  Het is een van de meest druk gezochte bezienswaardigheden in Parijs, een echte hotspot dus. Het is een geweldige architectuur, met verschillende beelden, mozaïek en glas-in-lood ramen. De Sacré-Coeur is vooral opvallend door het felwitte uiterlijk en de locatie bovenop de beroemde Montmatre.
 • Notre Dam
  De kathedraal werd bekend door het boek van Victor Hugo: De Klokkenluider. Het was een van meest indrukwekkende plekken in Parijs. Helaas op 15 april 2019 breekt er brand uit op de zolder en brand de hele houten constructie weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *