Ciutat de les Arts i les Ciències Valencia

Valencia: De stad met de mooiste bezienswaardigheden!

Ciutat de les Arts i les Ciències Valencia
Art of Science, Valencia

Een trip naar  Valencia voor de boeg? Dan heb je een stad gekozen met heel veel bezienswaardigheden. Om het een stukje makkelijker te maken heb ik de meest populaire bezienswaardigheden in Valencia voor jou op een rijtje gezet!

Niet alleen zijn er veel bezienswaardigheden maar zijn er ook super veel evenementen die georganiseerd worden. De meeste bezienswaardigheden zijn goed lopend te bezoeken, maar je kunt ook gewoon een metro, taxi of bus pakken. Er rijdt ook een hop on hop off bus door Valencia die langs alle bezienswaardigheden komt. Dit is een van de makkelijkste manieren om alle bezienswaardigheden te ontdekken. De leukste bezienswaardigheden voor jou hier op een rijtje:

Bezienswaardigheden:

 • Kathedraal van Valencia
  De kathedraal staat bekend om de bewaarplaats van de heilige Maria. Doordat het al een heel oud gebouw is kun je de verschillende bouw stijlen door de jaren heen ontdekken. Ook heeft de binnenkant van de kathedraal prachtige details. Het is zeker de moeite waard om de Kathedraal te bezoeken!
 • Mercado Central
  Dit is een overdekte markthal, waar heel veel kleine handelaren staan die producten verkopen van fruit tot aan verschillende soorten vlees. Ook worden hier veel verschillende lokale specialiteiten bereid. Het is niet alleen de grootste markt van Valencia, maar is ook een van de grootste van Europa!
 • Ciudad de las Artes y Ciencias
  Dit is een cultureel- wetenschappelijk complex en kun je al vanuit het vliegtuig zien! Het bestaat uit in totaal zeven gebouwen. De architectuur is erg modern en elk gebouw heeft weer een andere uitstraling. Het complex wordt voor meerdere doeleinden gebruikt. Het is zeker de moeite waard. Ook kun je er lekker zitten onder genot van een lekker bakje koffie met wat lekkers!
 • Plaza de Toros
  Dit is een verkleinde versie van het Colosseum in Rome. Het plein staat bekend om de stierenarena. Er werden niet alleen stieren gevechten gehouden maar het werd ook gebruikt voor concerten of circussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *